Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3112 niezalogowanych)
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Kilka słów odnośnie zarobków:

Pani na "G" (Ghilde, Ghida...?) myślę, iz podała zarobki godzinne już po odliczeniu podatku. Moja narzeczona w lecie, pracując jako przewodniczka zarabiała "podobno" najniższą krajową=150 NOK....

Ciężko mi sobie wyobrazić, że sprzątaczka w szkole ma stówkę na godzine.

Z doświadczenia wiem, iż zarobki można podzielic na dwie grupy:

- te NIE związane z przemysłem naftowym
- te związane z przemysłem naftowym

Różnice między obiema grupami mogą być tak radykalne, iż ciężko niektórym jest uwierzyć, iż tyle można zarabiać.

Moi koledzy ( wieloletni pracownicy) na godzinę spokojne dostają od 800 do 1500 NOK/h.

Ale i tak pózniej się okazuje, że trza 50% oddać...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Oczywiście podane kwoty są zlepkiem pensji, "wypadów" na offshore i różnych innych dodatków. . Aczkolwiek myślę, iż w Statoil mogą być to podstawy co poniektórych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Purii_id napisał:
Moi koledzy ( wieloletni pracownicy) na godzinę spokojne dostają od 800 do 1500 NOK/h.
Oczywiście podane kwoty są zlepkiem pensji, "wypadów" na offshore i różnych innych dodatków. . Aczkolwiek myślę, iż w Statoil mogą być to podstawy co poniektórych.

a ja tam myślę, że ty nie myślisz
a już na pewno liczyć nie umiesz
za to wierzysz w przechwałki polactwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
Moi koledzy to norwedzy. A przechwalać się nie trza, bo zarobki są oficjalne.

Jeśli nie wierzysz,- tak jak ja kiedyś- zerknij sobie na stawki minimalne jakie firmy oferują dla "senior structural piping engineer"...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Piotr Rumpel
(Rumpelstyckin)
Wiking
gabriel napisał:
Żałosne te twoje starania , za mało masz wiedzy na temat Erystyki i wyprowadzenia kogoś z równowagi .
---
Naucz się przy okazji , czytać tekst pisany ze zrozumieniem ...
Inżynier to tylko luźny przykład z całkiem Innej Bajki ...
Jednak niech ci tam będzie ... i tak nie łapiesz o co kaman ... Zyj w tym swoim zakutym łbie i wal miód na mózgi tępych aliensów szukających" pociechy " na Forum w sprawie pracy , Mieszkania i tych innych Niezwykłych dobrodziejstw w Norge .

i tego wlasnie nie potrafie zrozumiec. jakis miesiac temu debil sam wypisywal tutaj ze szuka pracy, obojetnie jakiej zreszta, z kwaterunkiem, gotow byl zamieszkac nawet w piwnicy byleby tylko woda byla a teraz to...... ale tak to jest z takimi przyglupami, obszczany alien.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Rumpelstyckin napisał:...i tego wlasnie nie potrafie zrozumiec. jakis miesiac temu debil sam...
I tak będzie do końca Dni twoich , dopóki nie nauczysz się czytać , tekstów pisanych przez Innych , ze zrozumieniem ...
---
Ot taka sobie niegroźna Ułomność ... nie martw się ... od tego się nie umiera i nie zamykają w Norweskich Psychiatrykach ...
---
Może najwyższy czas jeszcze raz PRZECZYTAĆ TO CO TAM PISAŁEM ... !
---
Tylko teraz powoli , spokojnie , bez zbędnych emocji ...
A może zrozumiesz zamysł tamtych Moich Wypocin ...
---
Jak się jednak tak nie stanie ...
Cóż bywa ... nadal będziesz jak to wyżej już ująłeś w Inwektywie tylko czy słusznie skierowanej ... ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
mateusz fas
(tede20)
Wiking
no super tematy , fajnie się nakręcacie, nie o to tu chodzi zresztą ale co tu dużo pisać każdy zna swoje wartości...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
222 Posty
Pawel Kiełbasa
(Purii_id)
Stały Bywalec
tede20 napisał:
no super tematy , fajnie się nakręcacie, nie o to tu chodzi zresztą ale co tu dużo pisać każdy zna swoje wartości...

Ehh, chyba nie pisales tutaj z mysla aby Ci ktos prace zaoferowal na forum.
A chlopcy, niechaj sie bawia, jezeli czuja taka potrzebe.

Sek w tym, iz w Norwegii jest tak spokojnie i bezpiecznie, ze czasem gdzies trza wroga dostrzec...Jak widac forum temu czasem sluzy .

Emocje, ach te emocje....!

Jak to mowi moja znajoma, Liv, "Strach zaczyna mnie podniecac. Chyba za dlugo juz tu mieszkam".

Ot co.

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
mateusz fas
(tede20)
Wiking
racja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj